Honungsmarinerade jordgubbar med chokladmynta

Honungsmarinerade jordgubbar med chokladmynta

Den långa titeln på det här inlägget är egentligen det enda som behövs för att beskriva den efterrätten jag gjorde idag. Så väldigt somrig, god och nyttig med de flesta råvarorna från vår trädgård. Ja, ni hör ju, en efterrätt som slår det mesta!

jordgubbar3

Vårt jordgubbsland har gett ganska bra med skörd i år, och det gäller att ha koll på när de mognar för vips så är blir de dåliga efter allt regn. Därför passade jag på att göra denna goda efterrätt/mellanmål till mig själv när Elise tog sig en liten sovstund.

jordgubbar

Gör såhär: Skiva jordgubbar och ringla honung, gärna nyslungad och rinnande, men eftersom alla inte har förmånen att få smaka denna ljuvlighet går det såklart bra med vanlig svensk honung med. Klipp över mynta, gärna chokladmynta. Låt det gotta till sig en liten stund.

Som tillbehör hade jag turkisk yoghurt med lite vaniljpulver i, men om jag hade haft grädde hemma hade jag nog tagit det istället.

jordgubbar2

Ljuvligt gott och dessutom utan vitt socker. Att både jordgubbarna och den färska honungen dessutom har massa nyttigheter i sig gör ju inte saken sämre. Hoppas ni testar! Ett hett tips för er som köpt honung av oss nu de senaste dagarna och undrar vad i all sin dar ni ska göra med den. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *