Grönsakslandet levererar: fylld zucchini

Grönsakslandet levererar: fylld zucchini

Nu äntligen börjar vi kunna skörda ordentligt från vårt grönsaksland, härligt! Här kommer ett smidigt recept på en god lunch eller lättare kvällsmat där det mesta hämtades i landet och i skogen.

Våra zucchiniplantor börjar i princip spotta ur sig fina frukter nu så det är bäst att hitta på lite olika rätter att tillaga dem med. Häromdagen blev det därför fylld zucchini i ugn med kantareller, mangold, schalottenlök samt lite överbliven köttfärssås

zuccini

Såhär gjorde jag; dela först zucchinin på längden och gröp ur kärnhuset. Fräs innehållet tillsammans med övriga ingredienser (eller vad du är sugen på/har hemma) och fyll den igen. Toppa med ost och in i ugnen (200 grader) tills zucchinin är mjuk och osten gyllene.

För att citera Elise: “Gott gott gott!”

zuccini2 ziccini3

1 Comment

  1. Sanna skriver:

    Mm såg riktigt smarrigt ut! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *