Gångarna i landet

Förra veckan (ni vet när det var sådär supervarmt) hade vi en barnfri dag. Härligt, tänker ni, då kunde ni få en vilodag. Nja, var inte riktigt tanken. Vårt grönsaksland behövde rensas rätt ordentligt och gångarna fixas. Det tillsammans med höbärgning ägnade vi dagen åt. Svettigt? Ja!

Men vi blev riktigt nöjda med resultatet. Även om vi inte har full koll på bäddarna än är det inte panik och det känns så skönt! I de redan grävda gångarna lade vi täckduk och över det täckbark. Det kommer hålla undan ogräset ganska bra och gör det fint och trivsamt i landet. Täckduken är spillbitar som Tomas fått över från lite olika jobb och täckbarken har vi fått från ett sågverk i närheten. Det både känns bra och är klimatsmart att ta tillvara på sådant som ändå skulle slängts, att det dessutom råkar vara gratis är ju inte heller fel.

barkgång

grönsakslandet

Nu känner vi att vi har kontroll på odlingarna igen – så skönt. Att vi dessutom har växthuset på plats gör saken inte sämre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *