Instagram och mobilen

Det här med mobilköp tycker jag är lite jobbigt. Det är så svårt att veta vad som passar en. Det man egentligen vill ha är alldeles för dyrt och så var det det här med hållbarhet… Den jag hade senast var en mobil som Tomas fick på köpet när han köpte sin, vad det nu skulle vara bra för, man behöver ju två..?! Den var ganska kass, särskilt kameran, så har funderat ett tag på vad för annan jag skulle byta den mot. Helst hade jag velat köpa en Fairphone – en mobil som är rättvist producerad och som är byggd för att hålla. En mobil som man kan beställa reservdelar till och där all metall mm är hållbart framtagen. Men, tyvärr för dyr för mig i nuläget.

Då blev det en bra mellanväg att gå att köpa en begagnad telefon istället. En som redan använts och där tidigare ägaren tröttnat och troligen uppgraderat sig till nästa modell. Jag fyndade den på tradera för halva inköpspriset och vad jag märkt funkar den helt och fullt som den ska. Att köpa mobil blev helt plötsligt lite roligare! Billigare än vad den annars skulle kostat och en lite lättare känsla över bröstet då den inte nyproducerats för just min skull.

instagramaug

Så, nu känner jag lite mer tillfredsställelse när jag tar kort med mobilen och kan med bättre samvete uppdatera Instagram med bilder med lite vettigare kvalité mot innan. Missa därför inte mitt Instagramkonto där jag också heter anniesenkla! Där delar jag med mig av lite små vardagstips på hur du kan leva lite mer hållbart, om vad vi hittar på här hemma och lite annat smått och gott.

Hur tänker ni förresten kring mobilköp i relation till hållbarhet och ett miljövänligt tänk? Och har ni något Instgramkonto jag inte får missa? 

2 Comments

 1. SlowEva skriver:

  Det är så spännande med era bin!
  Jag tycker det är knepigt med mobil. Jag blir äcklad av att folk byter mobil så snart en ny kommer ut utan att tänka på konsekvenserna. Fast jag har ju en smartphone själv (och Instagram slowEva). Jag fick köpa en ny i julas för att den gamla efter 4 år slutade fungera. Det är knepigt att klara sig utan. Vi har en dator gemensamt hemma men ingen teve eller andra tekniska prylar så vårt avtryck just på det området är nog hyfsat litet jämfört med andra i Sverige.

  • annieelise skriver:

   Kul att du tycker det, vi tycker också bina är väldigt spännande att följa och lära oss mer om dem!

   Ja, det är verkligen knepigt… Men kände jag fick till en ok kompromiss nu iaf. Hoppas att den kommer hålla ett tag iaf ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *