Som en liten följetong på förra inlägget om ättiksgurkorna tänkte jag bara kort tipsa om en smart sak om du tänkt lägga in rödbetor.
De kokas som brukligt med skal och lite av blasten kvar, sedan tas skalet bort smidigt genom att bara dra av det. Varmt men det går. När man sedan ska skiva upp dem är de både varma och hala. För att slippa skära sig eller brännas kan man enkelt använda sig av en äggskivare när de ska skivas upp. Den relativt hårda rödbetan kräver en stabil sådan men smidigt och smärtfritt går det!
Ni får ursäkta de oerhört osmickrande bilderna… Alla fingrar är hela och krya. Men visst är det smidigt, eller hur?!
Vilket recept vi använder till rödbetor? Per Morbergs från hans Husmanskostkokbok – supergoda blir dem!
4 Comments
Åh vad smart! Har planerat att göra rödbetspaj i veckan och ska absolut ta fram äggskivaren då (den kommer så sällan till användning)
Vad bra att du gillade tipset :) Ja, att något som inte används så mycket kan få fler användningsområden är ju perfekt!
När jag ser det här tänker jag givetvis “varför har jag inte tänkt på det tidigare?”. Så smart! Ska försöka komma ihåg det när jag gör potatissallad också. Borde snabba på processen en hel del.
Bra att jag kunde tipsa dig om detta då! :) Just det, det går ju bra till det också.