Make Black Friday green!

Snart stundar Black Friday, fredagen då vi ska konsumera så mycket som möjligt under en dag enligt butikerna. Eller, hela veckan med för den delen. Black Friday all week har jag även sett reklam för. Starten på en hysterisk julhandel.

Jag är så fruktansvärt trött på den här eviga konsumtionen, som i många fall, faktiskt är helt onödig. Och nej, jag menar inte att vi ska leva asketiskt och helt utan prylar. Men. Det måste väl ändå finnas någon måtta på det hela?

Utan att gå djupare ner i mina tankar kring det här ämnet just nu (pga alldeles för trött för att få ihop dem) tänkte jag slå ett slag för Green Friday. Jag har sett att vissa företag med en mer hållbar profil istället har högre priser och skänker en  viss procent av fredagens intäkter till ett gott ändamål.

Det här är helt i rätt riktning – att, om man nu måste konsumera, göra det hållbart och dessutom stötta projekt som gör världen lite bättre och snällare. Gör som jag, bojkotta Black Friday. Köp inget alls på fredag, skänk pengar till välgörenhet istället. Eller, om du “måste” konsumera, gör det hos företag som är hållbara och med fördel också skänker en del till bra utvecklingsprojekt.

dsc_0916-800x590

2 Comments

 1. Helen Geijersson skriver:

  Tack, vad glad jag blir för ditt inlägg! Jag ska inte spendera en krona i morgon för hysterin är galen. Det är mycket man inte måste ha.
  Tack för en fantastisk blogg!
  /Helen

  • annieelise skriver:

   Det är jag som ska tacka! Vad roligt att du gillar inlägget och bloggen i övrigt! Jag gjorde likadant och bojkottade köphetsen… Kändes som det enda rätta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *