Odlingssäsongen 2017 är igång

Odlingssäsongen 2017 är igång

Äntligen har odlingssäsongen börjat för 2017! Det är så väldigt skönt att “stänga in sig” på vintern men lika härligt att vakna till liv med naturen på tidig vår. Lite frön har kommit i jorden nu  Jag tänkte bara kort lista vad vi sått hittills, mest för att själv komma ihåg vad vi sått, men såklart också för att dela med mig till er och ge lite inspiration.

sådder

Purjolöken ‘Musselburgh’ är enligt Åke Truedsson en väldigt bra sort, så den har vi kört med förr. Fin, god och har vacker grönblå färg.

Tomater blir bifftomaten ‘Buffalosteak’, söt mellanstor körsbärstomat ‘Sungold’, och en pastatomat ‘Roma VF’. Resten av tomatplantorna räknar jag med att min mamma bistår oss med, då hon brukar så “lite” mer (dubbelt så mycket?) än vad de har plats med i sitt växthus.

Chili blir det tre sorter av i år: ‘Chokolate Scotch Bonnet’, ‘Cayenne Long Slim’ och ‘Hungarian Hot Wax’. Paprikasorten ‘King of the North’ tyckte vi passar bra här i zon 5. Ska bli spännande att se hur den blir.

sådder2

Vår plan är att ha tomatplantorna i växthuset och förpassa chili- och paprikaplantorna till glasverandan. Blir nog bra det! Så härligt med en ny odlingssäsong. Möjligheterna är oändliga och inget kommer misslyckas, låter man sig luras åtminstone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *