Gör eget te – plocka själv i naturen

Eget te kanske låter lite väl avancerat tycker du? Nej, lättare än såhär blir det inte! Ut och plocka famnen full av späda hallonblad så är det fixat. För att spara det till ruggigare tider torkas dem på en tidning eller i ugnen på låg värme.

Svarta vinbärsblad, mynta, citronmeliss och hallonblad.

Om du har lyxen (eller oturen, det sprider sig så hemskt) att ha mynta i trädgården är det riktigt gott med en kvist i rykande varmt vatten också. För att inte tala om svarta vinbärsblad och citronmeliss.

Att odla sin egna mat är något fantastiskt roligt och givande, men det kräver såklart en arbetsinsats. Det är det värt alla gånger om, såklart! Men ibland är det dock skönt att bara gå ut och hämta in växter som går att omvandla till något välgörande och gott. Typ te.

Jag brukar ta något blad av varje ovan nämnda blad, ta fram stora tekoppen, hälla på varmt vatten och sedan njuta.

Visste ni förresten att hallonblad innehåller oxytocin. Ett hormon som frisätts i kroppen vid beröring som har en avslappnande och lugnande effekt på kroppen. Myntan lindrar flera olika åkommor så som stress, magkatarr och matsmältningsproblem. Svarta vinbärsbladen är fulla av antioxidanter och hjälper till att mota förkylning och influensa. Citronmeliss ger en lugnande effekt och bra mot sömnproblem samt feber och huvudvärk.

Ett litet husapotek i te-format, helt gratis utan kemikalier och kan plockas runt husknuten hemma hos mig. Inte helt fel eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *