Få bort etikettklister på glasburk – bästa tipset!

Få bort etikettklister på glasburk – bästa tipset!

etikettklister glasflaska

Hörrni, det här med att få bort etikettklister på glasburkar kan (upplevas) vara något av det svåraste man kan syssla med. Men! Jag har svaret. Eller jag hittade svaret via en jag följer på instagram (@ekolomisk närmare bestämt).

En förrädiskt svår ättiksflaska som skulle görs om till sprayflaska med allrengöringsspray i fick bli dagens exempel. Ni vet med såntdär omöjligt klister.

Såhär enkelt är det:

Ta bort etiketten så gott det går. Gnid sedan in burken/flaskan med rapsolja. Låt verka en liten stund. Sen gnugga lite till, ev med lite hushållspapper också och ta på såpa och varmt vatten för att få bort olja och klisterrester. Klart!

Totalt typ 7 minuter tog det, sen glasklart resultat! Rapsolja är bra till mycket, särskilt att ta bort etikettklister med.

Gillade du detta inlägget? Skriv gärna en kommentar och/eller följ Annies Enkla på instagram: @anniesenkla.se och på Facebook: Annies Enkla

Tack!

2 Comments

  1. […] etiketterna och slänga plastdetaljerna i byttan för hårdplast, men först nu blev det gjort. (Läs här hur du enkelt får bort etiketter med tillhörande […]

  2. Peter skriver:

    Fantastiskt life hack. Har länge funderat hur man på bästa sätt tar bort ettiketter och klister. Denna metod var ju riktigt smidig. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *