En sommarkväll

Ikväll var det en såndär sommarkväll. När ljuset bara är perfekt. Därför får det bli lite grönsaksbilder idag med, hoppas ni inte misstycker! Insåg när jag tänkte efter att det varit dåligt med bilder från vårt land, så here goes…

Efter kvällsmaten tog vi upp vitlöken, rekordsmå men räcker ju ett tag åt oss ändå. Hänger nu som ett smycke på stegen vid ladan.

Sen blev det en sväng till vårt nya land. Vi avgränsade nämligen en del i grishagen tidigare i sommar, där Siri och Gördis tidigare bökat upp all kvickrot och annat ogräs. Äntligen tycks vi kommit på ett smidigt och effektivt sätt att kunna odla på större ytor, på friland! Grisarna och deras starka trynen är svaret!

Lite sent och med torkan som följde (och som håller i sig) har bondbönorna, morötterna, foderbetorna och foderrovorna inte vuxit sig jättestora än. Men det ser lovande ut! Allt förutom morötterna kommer bli vinterfoder åt våra grisar. Tror det kommer bli riktigt bra det!

Ytterligare en plätt har vi utökat med i år, nämligen årets potatisland. Sju sorter blev det visst i år.. Än så länge ser det med lovande ut. Detta året fick vi dessutom till att rensa merparten, från att inte ha skördat knappt någon potatis förra året hoppas vi på större skörd i år! (och visst är havrefältet till vänster så vackert?!)

Till sist, motsatt sida från igår. Och så grönkålen som äntligen börjar växa lite.

Önskar er en fin fortsatt vecka!

1 Comment

  1. […] hemma med Elise. Bland annat plockade jag växter till eget te, fermenterade rallarros och rensade i landet där det växte trots ganska torrt väder. Tomatskörden blev över förväntan och det nästan svämmade över av […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *