Färsk ljunghonung och kakhonung

Nu är den sista honungen hämtad från alla kupor och de har fått ny vintermat i form av sockerlösning. På biodlarspråk: Tomas har slutskattat honungen och börjat invintrat bina. Nu är det dags för årets utmaning, slunga 150 ramar fulla med ljunghonung med handvevad slunga. Ett varmt slungrum samt en  sjölilles lilla krävs för att få ut den sega ljunghonungen. Önska oss lycka till ;)

Kanske du är sugen på färsk ljunghonung? Det är den mest nyttiga svenska honungen du kan finna! Sveriges motsvarighet till manukahonung. När den är färsk (läs mer om det här) så finns även binas mjölksyrabakterier kvar och är kraftfull liksom antibiotika. En smart sak är att honungen kan frysas och på så vis bevaras alla nyttigheter i den.

Nu tar vi upp beställning från privatpersoner som vill köpa färsk ljunghonung. Vi säljer det i 350 g burkar för 60 kr st. Skickar mot fraktkostnad, 1 burk kostar 53 kr att frakta och 2-3 burkar kostar 89 kr i frakt.

Sen har vi även ett begränsat utbud av kakhonung, en bit (200-240 g) av en vaxkaka med honung och täckvax, kostar 60 kr st. Bilden ovan visar en fribygg vaxkaka med lite honung och vax. De vi kommer sälja är fulla med honung och i princip helt täckta med vax.

Vi tar emot beställning under den här veckan, den 15 september. Hoppas vi hörs!


UPPDATERING 2018-10-14:

Vi säljer tyvärr ej via webborder längre, endast för avhämtning här hemma på gården. Hör gärna av er via mail om köp, men den kommer ej skickas.

19 Comments

 1. Mariana Arvidson skriver:

  Jag vill köpa 4 burkar honung ?

 2. Monica skriver:

  Hur länge kan man beställa bivaxkakor? Råkade hamna på din hemsida genom att klicka fel och då såg jag detta erbjudande. En anhörig hade bin förr och jag saknar verkligen dessa underbara bivaxkakor.

 3. Lina skriver:

  Är det försent?

 4. Mona Willman skriver:

  Kan jag beställa en burk ljunghonung?

  • Annie Andersson skriver:

   Hej! Vi har ingen färsk ljunghonung kvar, och om du vill köpa vanlig ljunghonung finns det för avhämtning hos oss utanför Jönköping. Hör gärna av dig via mail. Mvh Annie

 5. Sandra Uhlén skriver:

  Så härligt med bin, nu blir jag ju ännu mer sugen på att bli biodlare. Några tips för en total nybörjare? :-)

  • Annie Andersson skriver:

   Vad roligt att du går i de tankarna! Det bästa är att söka upp den lokala biodlarföreningen, se om de anordnar kurser för nybörjare och fråga om du kan få vara med och se hur det är att vara biodlare. Sen finns också bra facebookgrupper för biodlare för extra tips och inspiration :)

 6. Sanela skriver:

  Hej! Vill bästella Ljung honung undrar om ni har det ?

 7. Alda skriver:

  Vilka tider på året brukar ni sälja kakhonung, med tanke på att detta inlägget är från förra året? haha

 8. Natasa Pavlic skriver:

  Hej!
  Vill beställa ljunghonung. Hur gör jag?

 9. Lotta Silverberg skriver:

  Hej! Jag skulle vilja beställa kakhonung – om du har!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *