När livet inte riktigt blir som man tänkt

När livet inte riktigt blir som man tänkt

Att dela med sig av sitt liv som det är, kan vara lätt många gånger. När det inte blir som tänkt är det dock lite svårare. Trots det tror jag ändå att det är viktigt att göra just det. Dela sina med och motgångar. Glutta lite på vad som finns bakom fasaden som vi alla mer eller mindre har.

Idag är det mindre än 100 dagar tills en liten till familjemedlem är beräknad att anlända. I början på oktober fick vi se det lilla livet på den svartvita skärmen, bara några veckor gammal. Det var och är stor lycka, såklart! Men ett orosmoment upptäcktes, en cysta på äggstocken. Efter extra koll blev det en tur till Linköping där det blev bestämt att den skulle opereras bort. Så blev det också, endast några veckor därefter i mitten på november.

Operationen gick bra, men det som läkarna först trodde var endometrios var en (och två mindre) bordelinecystor. Cystor som om de hade fått vara kvar utvecklats till elakartade. Tack vare bebisen i magen kunde de upptäckas och tas bort i tid. Det är vi väldigt tacksamma för såklart!

I samband med ultraljuden som gjordes upptäcktes det att bebisen hade fått en kraftig virusinfektion (troligen orsakat av de höstblåsor jag tidigare hade haft) som satt sig kring hjärtat. Därför behövdes det ytterligare koll på bebisen och flera ultraljud planerades. När det förstorade hjärtat med mycket vätska kring sig stabiliserat sig något och barnet växt sig lite större upptäcktes även hjärtefel. Som om det inte räckte med det som var innan.

Så, det är här vi är nu. Jag mår bra under omständigheterna. Bebisen mår inte så bra. Virusinfektionen som varit väldigt ansträngande för lilla hjärtat har gått ner, men kvar finns ett hjärta som har flera olika fel på sig. Fel som efter födseln måste opereras efter endast några dagar. I övrigt växer och sparkar det i magen som det ska tack och lov.

Till våren väntar en förlossning nere i Lund för bästa möjliga vård. Hur länge vi blir där? Ja, det visar sig, allt för bebisens bästa. Så nu vet ni. Kanske blir det mindre aktivitet här inne under våren, kanske mer, vi får se! 2018 är väldigt ovisst, men det vi vet är att det blir ett annorlunda år. Med mindre odling och hemmavarande på gården men med mer sjukhusvistelse och skåneluft.

Livet är allt som oftast väldigt vackert men på samma gång väldigt skört.

Ta väl hand om er alla!

 


(Webbshopen ska vi försöka hålla igång och om det skulle bli några ändringar i leveranstiden mm kommer ni såklart få veta det.)

12 Comments

 1. Hanna skriver:

  Stort lycka till med lilla bebisen! Jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra, läkarna i Lund ska vara så duktiga. Jag bor tjugo minuter från sjukhuset så skulle det vara någonting när ni är på plats så kan jag assistera.

  • Annie Andersson skriver:

   Tack så mycket! Vi är tacksamma över den expertvård som finns i Sverige och särskilt Lund. Men oj, vad fint att höra. Har några vänner till i Lund men ska komme ihåg det :) Kram

 2. Matilda skriver:

  Styrkehälsningar! Håller tummarna att allt går bra för dig och den lilla

 3. Sandra Junhammar skriver:

  Men åh, hoppas att allt ordnar sig till det bästa. Sänder styrkekramar! ♡

 4. Ulrika skriver:

  många orosmoment på kort tid för dig/er. Hoppas på att ni kan få hitta lugnet i de stunder som är fina fram nu till förlossningen även om det finns en större oro. Sedan är ju barnhjärtsjukvården för de där små otroligt bra men det vet ni säkert redan, det tar ju inte bort funderingarna eller oron tänker jag. all kärlek till er <3

  • Annie Andersson skriver:

   Ja, det har det blivit. Jo men vi har hunnit landa i vår situation lite nu och försöker ta det som det kommer nu. Vi är väldigt tacksamma att vi bor i Sverige, det ger oss lite mer lugn iallafall. Tack för din omtanke!

 5. Grahnslöjd skriver:

  Åh, det är så mkt man inte kan styra över, inser det mer och mer… Jag hoppas att allt ska gå bra med bebisen men förstår er oro!! Önskar er allt det bästa!

 6. Kristin skriver:

  Lite skört men också oändligt starkt, den lilla kämpen kanske inte får den start vi alla hoppas på för våra barn men med bästa vården får vi hoppas och tro att det ska gå bra. Stora styrkekramar till er ?

 7. […] er som missat de andra inläggen om Isak och vårt senaste halvår finns de inläggen att läsa här och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *