Ett litet hjärtebarn

Ett litet hjärtebarn

Det är svårt att veta vad jag ska säga. Det finns väl inget sätt som är snällt nog för ens hjärta.

 

Den 20 februari föddes nämligen vårt lilla hjärtebarn som vi tyvärr inte fick möjlighet att träffa i livet. Lilla Isak hade ett så svårt sjukt hjärta att kroppen inte orkade. Även om hjärtfelen eventuellt hade kunnat opereras var lungorna så underutvecklade att de i princip var obefintliga. Flera olika faktorer gjorde därför att det blev en igångsatt förlossning i v 32. Så länge vi hoppats och trott att vi ändå skulle få behålla vår kämpe hos oss. Men så blev det inte.

Att kunna knäppa vinterjackan igen, men inte ha någon att bära i sjalen eller putta i vagnen. Så tungt och genomledsamt. Svårt för både själen och kroppen att förstå.

Så, nu vet ni. Det blev ingen operation eller lillebror här på jorden. Men ett tomt hjärta och ett hjärtebarn i himlen.

16 Comments

 1. Ulrika skriver:

  Det du upplever är säkert en smärta jag inte fullt ut kan förstå, men kunde inte lämna det här inlägget utan att ge dig någon rad åtminstone. Som med alla sorger kommer det här att forma och finnas med genom livet men det kommer en dag när det inte gör lika ont, känns lika tomt, hela tiden som jag kan tänka mig att det gör nu. All kärlek till dig/er. Var rädda om varandra och ge er själva den tid och de sätt att hantera det här som just ni behöver. Kramar

  • Annie Andersson skriver:

   Tack för dina ord! Det stämmer säkert det du skriver. Sorgen kommer alltid finnas där, men se lite annorlunda ut. Det betyder mycket att få höra, stort tack!
   Kram

 2. Elin Stark skriver:

  Vill skicka all kärlek och styrka till er i denna tid av sorg.
  Kram till er i mängder.

  /Elin

 3. Ulrika Karlsson skriver:

  Går inte att förstå Annie när man själv inte mött detta, men ändå känner jag smärta inom mig när jag läser det Du skriver och när jag tänker på Er. Varför, varför?!
  Ni som längtat så mycket efter att få ge all Er kärlek till Ert älskade barn som Ni längtat så mycket efter att få möta och lära känna.
  Önskar allt vore annorlunda för Er…
  Mina varmaste Kramar, Tankar och Böner till Er ❤️

 4. Jennifer skriver:

  Vi sörjer med er. Ber och önskar er tid och mod att våga sörja men att ni också ska få uppleva ljus och hopp i denna mörka tid. /Viktor och Jennifer Vestergård

 5. Matilda skriver:

  Önskar er styrka och tid att få sörja.

 6. Grahnslöjd skriver:

  Kan inte tänka mig en värre smärta än att förlora ett barn! Jag hoppas att ni hittar styrkan någonstans att orka. Stor kram till er!!

 7. Helena Norberg skriver:

  Styrkekramar <3

 8. […] För er som missat de andra inläggen om Isak och vårt senaste halvår finns de inläggen att läsa här och här. […]

 9. agnes skriver:

  kära annie och tomas. finner inga ord. vi tänker på er. kram agnes och mattias

 10. Anna skriver:

  Åh, det skär i hjärtat när jag läser det du skriver. Vi hade också en strulig graviditet då cancer upptäcktes halvvägs. Vi alla mår bra idag, men usch vilket elände. Jag har inte förlorat ett barn, men det var på håret. Därför kan jag verkligen föreställa mig smärtan. Tänker på er❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *