Hydrolat – ekologiskt ansiktsvatten

Hydrolat – ekologiskt ansiktsvatten

Innehåller reklam för Annies Enkla

Hydrolat eller blomvatten som det också kallas är den produkten som blir över vid framställning av eteriska oljor. Oljorna framställs vanligtvis med hjälp av ånga som passerar växtmaterialet och när sedan ångan kyls av återgår det till flytande form igen och kallas då hydrolat. En biprodukt av ångdesillering av eteriska oljor med andra ord.

Dessa kan bland annat användas till att återfukta ansiktet, verka antiseptiskt och återställa hudens pH. Perfekt att använda som ansiktsvatten med andra ord, men kan också användas som linnevatten, after-shave, vid babyvård mm.

Många kanske tycker att det känns onödigt att använda ansiktsvatten, men det kan faktiskt göra hela skillnaden. När huden tvättats med vatten (och tvål) rubbas pH-värdet något, vilket kan fixas av ansiktsvatten som sänker det. En hud med fel pH kommer lätt i obalans och blir bland annat känsligare för infektioner.

Hydrolatet tillför även fukt som behövs för att binda fettet i en ansiktsolja. Många upplever att de blir torrare av att endast använda oljor i sin hudvård, det är ofta på grund av att man inte tillför fukt till den. Fukt och fett i kombination är det bästa och ger huden bästa förutsättningarna. Geom att spraya på fukt, och sen smörja in med olja slipper man de konserveringsmedel och förtjockningsmedel mm som behövs i en ansiktskräm. Nu blandas det direkt på huden istället och möjliggör att inga onödiga och tråkiga kemikalier behövs.

 

 

Hydrolat i Annies Enklas sortiment:

De hydrolater, Flower Water, som finns här i webbshopen är från Organics by Sara och är av högsta kvalitet. De kommer från England och är destillerade för hand, såklart ekologiska. Till skillnad från många fabrikstillverkade hydrolater har dessa ingen unken doft utan doftar  fräscht och likt den ursprungliga eteriska oljan. Det beror främst på att de destilleras i två omgångar genom själva växten och att det är ett rent hantverk. De är inte heller utspädda med vatten utan är en ren naturprodukt från olika blommor och växter.

Eftersom hydrolater är väldigt milda passar de alla hudtyper, även de med känslig hud. Flower Water Lavender är det mest milda och är sammandragande, återfuktande och lugnande. Passar den mest känsliga huden och t ex på hud med eksem och solskador. Doftar ljuvligt av blommig lavendel. Flower Water Tea Tree passar till blandhy och akne men även till hud med svampinfektion då det verkar antiseptiskt. Perfekt som after-shave för att förhindra inflammationer (Tomas nyfunna favorit!). Den har en frisk och fräsch doft.

 

Sugen på att testa? Än finns det några få provpaket på rea med produkterna från Organics by Sara i webbshopen. Perfekt om du vill testa hela kitet med ekologisk ansiktsvård. HÄR hittar ni dem, annars följ länkarna ovan så kommer ni till respektive hydrolat. Och som alltid, har du några frågor om vad som passar just dig, eller något annat om hud- och hårvård – skicka bara ett mail (info@anniesenkla.se) så hörs vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *