Lär dig mer om ekologisk hudvård

Många har fått upp ögonen för hållbar, ekologisk hud- och hårvård den senaste tiden. Så otroligt roligt (och viktigt) tycker jag! Det är ju därför jag driver webbshopen, och därför jag försöker inspirera er här. Jag har tidigare skrivit några inlägg på ämnet och tänkte nu uppdatera dessa med ännu mer tips och info efter hand.

Först ut är inlägget som handlar om vad NoPoo är och vad det betyder för mig. NoPoo har blivit lite av ett samlingsnamn för ett mer naturligt och hållbart förhållningssätt till att vårda kroppens yttre.

Dessutom skriver jag lite om tensider och varför det är viktigt att undvika starka och skadliga sådana. Det är viktigt att lyfta användandet av dessa då de är en stor del av varför huden ofta är i obalans. De är även i många fall även skadliga för vattenlevande organismer. Men som en lång parentes: allt lödder är dock inte ont – en ekologisk hård tvål med naturliga ingredienser vårdar och tvättar huden mer skonsamt. Och med tensider som är nedbrytbara i naturen belastas inte den heller i samma utsträckning. Men mer om (snäll) tvål i ett annat inlägg.

HÄR finns det uppdaterade blogginlägget om ekologisk hudvård – NoPoo och tensider. Hoppas ni gillar läsningen!

 

“Snällt” lödder från en överfettad, hård eko-tvål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *