Kultingarna har kommit!

Kultingarna har kommit!

Tänk som vi väntat! Siris mage har varit så stor och de senaste dagarna har hon varit lite orolig och boat. Under gårdagen byggde hon ett gigantiskt babynest till sig och kultingarna (med tillhörande gran!). Vi förstod därför att det var nära till grisning, vilket var fallet. Vid niotiden på kvällen hade tre stycken kommit, och sista kollen 00.30 var där fem.

 

 

Men när vi kollade nu på morgonen hade det totalt blivit sju! Vilken lycka – allt verkade ha gått bra och de ser pigga ut allihop. Siri tar så väl  hand om sina små. När vi kollade till Siri mötte vi vår andra sugga Gördis som hade munnen full med halm. Fler kultingar på gång alltså, troligen om några dagar. Känns kul att få följa dessa små nu i vår. För nästan exakt ett år sedan kom Siri och Gördis hit till gården och snart är båda två mammor!

Det är inte lätt att få några vettiga kort i den lite halvskumma stian, men lovar det kommer fler bilder så småningom. För visst kan man inte få nog av bilder på griskultingar?!

 

2 Comments

  1. Lalo skriver:

    Finns det honungskaka till salu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *