Vårda håret på NoPoo-vis!

Vårda håret på NoPoo-vis!

Processed with VSCO with a6 preset

Innehåller reklam för Annies Enkla

Andra delen i min uppdaterade serie om NoPoo handlar om hur du kan vårda håret på NoPoo-vis! En lite klurig del att få rätsida på för vissa, men hoppas att du kan hitta en eller flera tvättmetoder som passar just ditt hår.

 

Foto: Ludvig Månsson

Den vanligaste uppfattningen om hårvård är att det krävs vanligt schampo och balsam. Lika vanligt är väl tron om att håret måste tvättas varannan dag för att hållas fräscht. Efter att ha testat både det ena och det andra att rengöra håret med (rågmjöl, hård schampotvål, rasullera, balsam med mera) kan jag intyga att det blir rent utan vanligt schampo. Att jag nu dessutom inte rengör det mer än max en gång i veckan, utan för den skull se ut som en slickad katt, bevisar också att det faktiskt går att fasa ut tvättarna.

Vår kropp är fantastisk! Om vi låter den vara lite mer ifred vad gäller rengöring återställer den sig till “normalläge” och slipper bli torr eller överproducera sebum i hårbottnen till exempel. Är ni sugna på att testa rengöra håret lite snällare? Klicka in HÄR direkt, för att läsa om hur du börjar!

Del 1 finns HÄR – en introduktion till NoPoo och lite om tensider. Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar!

Vill du testa att tvätta med schampotvål t ex de finns att köpa HÄR, i Annies Enkla webbshop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *