Fashion Revolution Week 2018

Fashion Revolution Week 2018

Ännu ett år har gått sedan fabriksbyggnaden Rana Plaza, Bangladesh kollapsade och över 1100 personer dog samt 2500 skadades. Det hade kunnat förhindras, men då ledningen valde att låta arbetarna jobba på som vanligt blev förödelsen ett faktum. Fem år sedan är det nu och för att uppmärksamma detta samt den skeva klädindustrin i allmänhet drogs kampanjen Fashion Revolution Week igång.

Än är det tyvärr nödvändigt att kampanjen finns, och än krävs en omfattande förändring av klädindustrin. En förändring för de människor som varje dag producerar våra kläder.

Vill du läsa mer om hållbart mode och slow fashion? Klicka vidare till Johanna Nilssons blogg slowfashion.nu! Där finns så mycket läsvärt och intressant att ta del av. Dessutom medverkade hon i Plus, SVT 2 igår om just hållbart mode. Det programmet finns här att se. Själv har jag inte hunnit kolla på det än, men ikväll så ska det bli av tänkte jag.

Förra året skrev jag om min utmaning jag haft föregående år. Vilken gick ut på att inte köpa några nyproducerade plagg, med undantag från väl eko- och fairtrade-certifierade sådana. Det gick över förväntan och sedan dess har jag kört på i samma spår. Det är väldigt befriande att “slippa” gå in i klädbutiker med slit-och-släng-perspektiv, när det inte ens finns som alternativ längre.

Vad har du gjort för att gå mot ett mer “slow-fashion-tänk? Berätta gärna och inspirera mig och andra läsare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *