Några bilder av våren

Vårbruket är i full gång här hemma på gården. Allt har inte hunnits med än, långt ifrån. Men tomaterna har flyttat ut i växthuset, lite av potatisen är satta i ena delen av grishagen, försådderna trängs i fönstren och vi har börjat så i djupbäddarna bland annat. Saker vi inte råder över som bara är vackert och fint och sött är att vinbärsbuskarna och äppelträden blommar, bina surrar i päronträdet och griskultingarna växer så det knakar.

Snart ska grisarna flytta till nya hagar, så får vi hela nuvarande grishagen till vår potatisodling, samt några rader foderbetor, morötter mm. Det är guld värt att få jorden beredd av starka trynen som dessutom gillar ogräs.

 

 

De tretton griskultingarna är så fina och växer såå snabbt! Idag fick jag för övrigt samtal om att alla grisarna hade rymt när jag var på jobbet. Väl hemma hade de redan lurats in i hagen igen. Snabba och ganska smarta är de. Dock inte tillräckligt smarta, som tur är.

 

 

För en och en halv vecka sedan hade äppelblommorna knappt spruckit ut, idag är de i full blom! Värmen har gjort att allt verkligen exploderat i naturen. Syrenen doftar ljuvligt och det finns hopp om en ljusare tid.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *