Vårda håret med borste och kam

Vårda håret med borste och kam

Nopoo innebär inte bara att tvätta håret på ett skonsamt och naturligt sätt, utan även hur håret tas om hand utanför duschen. En bra borste samt kam kan göra hela skillnaden för hårets välmående och utseende. Därför tänkte jag dela med mig av tips för hur du kan vårda håret med borste och kam samt vad som kan passa just ditt hår.

Det finns olika borstar för olika typer av hårvård och hår. Svinhårsborsten till exempel, är främst till för att fördela hårbottnens sebum och ge håret glans. Kam och borste med träpiggar reder ut tovor på ett skonsamt sätt. Här följer en kort guide.

 

 

Svinhårsborste

Svinhårborsten är oumbärlig i NoPoo-sammanhang och är kanon för att vårda håret. Borstens många och följsamma strån fördelar hårets sebum (det naturliga fettet) från hårbottnen ut i hårets längder. Vilket bidrar med att kunna fasa ut antal gånger håret behöver tvättas och balanserar därför sebumproduktionen. Sebumet gör att hårbottnen inte blir torr samt stärker och ger glans till längderna, men överproduktion av sebum gör att håret ser fett och tråkigt ut. Läs mer om NoPoo och sebum här.

Borsten stimulerar hårsäckarna, tar bort döda hudflagor från hårbottnen samt detoxar håret från smuts och damm som fastnat i håret under dagen. Kan med fördel användas varje kväll för att fräscha upp håret inför morgondagen. Borsta långa och många tag genom håret för bästa effekt.

Svinhårsborsten passar de flesta. Då borsten är välvd når den igenom även ett tjockt hår. Tunt fint hår med små tovor  kan vara svåra att reda ut med kam och borste med träpigggar. Då kan svinhårsborsten vara ett bra alternativ till att reda ut med. Annars är det att föredra att använda en kam/borste med träpiggar för att reda ut tovigt hår.

 

 

Hårborste med träpiggar

En borste med träpiggar passar alla typer av hår, tjockt som tunt, men särskilt för den som lätt får tovor. De raka piggarna utan pluppar på i änden gör att håret inte hakar upp sig utan reds ut på ett skonsamt sätt. Naturgummiplattan i botten hjälper också till så att inte piggarna att inte hakar i håret för hårt. Perfekt för den som är håröm med andra ord!

De följsamma piggarna stimulerar även hårbottnen och eftersom det är ett organisk material kan träpiggarna också suga upp lite av överskottet av sebum men även damm och smuts som fastnat i håret. Dock är en svinhårsborste än mer effektiv för just det.

 

 

Bredtandad utredningskam

Ett kanonbra redskap för att reda ut hår med tovor eller kamma igenom ett kortare hår är just en bredtandad kam i trä, här finns länk till produkten. Funkar också fint för längre hår och då särskilt hår med självfall/lockar. Genom att kamma igenom håret med kammen efter dusch kan lockarna behållas bättre utan att bli frissiga, samtidigt som håret skonsamt reds ut.

Eftersom trästyckena i kammen är sammanfogade med hjälp av att ultraljud öppnat och sedan stängt dess träfibrer har kammen inga vassa kanter eller sömmar. Det finns på vanliga plastkammar, som sliter och kan till och med dra av hårstrån. Därför är det inte bara bra för miljön att skippa plasten, utan även för håret.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *