Självhushållningen hos oss

Självhushållningen hos oss

Det var nästan ett år sedan jag skrev något om självhushållning här på bloggen. Förra året var väldigt annorlunda för oss. Torka, sorg och en ork som var bortblåst.

Vallmo med bin
Bina skyndar sig till vallmon som knappt hunnit ur sitt skyddande skal.

För några dagar sedan skrev jag ett inlägg på instagram, efter att ha fått hem ekologiskt nötkött som vi bytt till oss med fläskkött. Då radade jag upp lite snabbt vad vi just nu har tillgång till som vi själva har producerat, fött upp eller bytt till oss. Blev själv både lite förvånad men också stolt. Tänk vad vi har för skatter här hemma i frys, jordkällare, kyl och förråd.

Lammkött och nötkött som vi bytt oss till med kommande fläskkött.
Vildsvinskött och några tuppar.

Morötter, potatis, palsternacka, rotselleri, gulbeta, rödbeta, ättiksgurka, surgurka, inlagda rödbetor i jordkällaren.

Torkad chili, svartkål, äppelringar, svamp och kryddor. Vitlök, gullök och scharlottenlök.

Tomatsås, tomatröra, bär, ärtor av olika slag och bönor i frysen.

Ägg, honung, bivax.

Vissa av ovanstående börjar ta slut nu, eller inte blivit så mycket av. En del har vi desto mer av. Vi har inte som mål att bli helt självförsörjande. Det har vi varken tid, ork eller kanske ens kompetens för. Men vi är väldigt tacksamma över vad vi nu har, och kommer säkert öka på ännu mer vad det lider. I år vill vi ha mer grönsaker! Och tänk om vi också kan börja sälja lite av det…

sockerärtor

Jag funderar på om ni kanske vill se mer av vårt arbete med gården – djuren och odlingarna, här inne? Det senaste året har det mest handlat om NoPoo och webshopen. Men vad tror ni – visst går det att kombinera?!

För i grund och botten handlar allt detta, både NoPoo och självhushållningen, om att leva hållbart. Att leva lite enklare.

1 Comment

  1. Anna skriver:

    Ja gärna mer självhushållning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *