Återanvänd dina oljeflaskor till sticklingar

Återanvänd dina oljeflaskor till sticklingar

Har du liksom jag ett gäng gamla tomma glasflaskor från badrumsskåpet drällandes? De bruna vackra flaskorna har jag inte haft hjärta att slänga i återvinningen. Länge har jag tänkt rengöra dem från etiketterna och slänga plastdetaljerna i byttan för hårdplast, men först nu blev det gjort. (Läs här hur du enkelt får bort etiketter med tillhörande klister.)

Att återanvända oljeflaskor går inte att göra hur som helst tyvärr. Om man skulle vilja ha olja i igen krävs det att flaskan blir helt ren från den gamla oljan då den annars “smittar av” till den nya oljan och gör även den härsken.

Därför rekommenderar jag inte att återanvända oljeflaskor till olja igen. Däremot passar sticklingar (eller små snittblommor) perfekt i dem! Titta bara så tjusigt det blir på fönsterbrädet.

Dessutom förökar du växter vilket är kanon. Du slipper köpa nytt om behov finns, och om du liksom jag har överfullt redan i fönstren, är det en perfekt present att ge bort. Till vännen, grannen de som nyss flyttat, fyllt år eller någon annan du håller av.

På tal om gratis växter var jag härom veckan på Jönköpings Länsmuseum. Där fanns möjlighet att byta både kläder, garn, böcker och växter – helt gratis! Där bytte jag till mig nya växter från sticklingar jag hade över här hemma. Så underbar idé – byta med varandra.

Ytterligare ett exempel är när jag bytte några fina palettblad och chili mot kombuchasvamp + ett helt gäng sticklingar och plantor med en vän. Mer byten åt folket! Hållbart så det förslår dessutom.

Kanske har du ett gäng med växter som du kan dela/ta sticklingar av hemma? Någon i din närhet kanske vill ha? Eller vill byta så du också får nytillskott? Dela gärna med dig om du brukar byta och dela med dig! Så roligt att få ta del av era berättelser och tankar. Och förresten, har du liksom jag fullt med bruna flaskor över? En påminnelse, glöm inte att använd dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *