Första primören till salu – vitbetan

Första primören till salu – vitbetan

Igår smakade vi av de första betorna för i år. Vitbetan är en ny bekantskap för oss, och den gjorde inte oss besvikna. Snarare tvärt om! Så mild och god beta, inte alls så jordig smak som rödbetan kan ha.

Vitbetor i knippe på trälåda

Vi har bara hunnit med att testa att koka den, serveras med olivolja eller smör samt lite flingsalt på. Riktigt gott! Dessutom fräste vi stjälken med rödlök och vitlök, slängde i blasten efter ett tag och kryddade lite. Supergott tillbehör till det mesta. Även stam och stjälk har en mild och mjäll smak av beta.

Vi tänkte så smått börja sälja lite knippen med små fina vitbetor. Ett knippe för 25 kr, med blast och stjälkar kvar.

Endast försäljning här på gården utanför Jönköping eller vid överenskommelse kan vi ses både i Bottnaryd och Jönköping. Tillgång allt eftersom betorna växer.

Senare under säsongen kommer vi även ha rotfruktspåsar (morot, palsternacka, betor), knippen med både vit, gul, polka och rödbeta med mera. Mer info om det kommer när mer är skördeklart.

2 Comments

  1. Nemo Otterdahl skriver:

    Sen när finns det vitbetor

    • Annie Andersson skriver:

      Den har nog funnits minst lika länge som rödbetan, men är inte så vanlig i dagvaruhandeln. Minst lika god också! De har ej vuxit färdigt denna säsongen än, men hoppas på skörd om någon månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *