Webbshopen firar tre år!

Webbshopen firar tre år!

I dagarna är det tre år sedan webbshopen Annies Enkla startade! Det känns som en väldigt lång tid, samtidigt som dessa år gått snabbt. Mycket har hänt de här åren och därför tänkte jag dela med mig lite av det nu.

Bild tagen precis innan starten av webbshopen 2017.

Samtidigt som min bror David fixade det sista med webbshopen och gjorde den live låg jag samtidigt i en sjukhussäng. Helt däckad var jag, efter en operation där man tagit bort borderline-cystor på äggstockarna. Dessutom väntade vi barn, vårt andra. Vi hade då nyss också fått veta att bebisen inte mådde bra, hjärtat var inte som det skulle men hur illa det var visste vi inte. 

Så det blev inte som jag tänkte mig, den där hösten när jag startade upp butiken. Mycket hårt jobb innan med layout, text och bild. Jag var så stolt över allt jag hade gjort och allt David hjälpt mig med! Så trots sjukdom och oro för bebisen fanns det inget alternativ att lägga webbshopen på is. Så, vi öppnade och det var jobbigt, men kul och ganska bra att ha något annat att tänka på emellanåt.

Några månader gick och det visade sig sedan, när bebisen hade vuxit lite till i magen, att hans hjärta var så sjukt att det aldrig skulle kunna slå utanför min mage. Så i februari 2018 föddes han stilla. Vår lilla Isak.

Sedan dess är inte livet som det var innan. Såklart vänds allt upp och ned, och det tar lång tid innan det slutat vackla allt för mycket. Det gungar till lite nu och då, men allt eftersom tiden går blir det mer och mer stadigt, livet. Dessa tre år har verkligen förändrat mig och Tomas. Kanske inte syns på utsidan, men sorg gör ju oftast inte det. Absolut har det blivit lättare att hantera och bära sorgen. Men den kommer alltid finnas där. 

Orken, lusten och tiden har inte alltid funnits till att ordna med webbshopen som jag egentligen skulle velat. Men trots allt rullar det så smått på och det känns fint att kunna leverera tvålar oljor, salvor med mera till kunder runt om i Sverige. Ett gäng marknader, sommarcafé, hemmahos-kvällar och försäljning här hemma har det också blivit. Hoppas på ännu mer nästa år! För vet ni, det bästa är ju ändå att få träffa kunden i verkliga livet. Även om det, särskilt i dessa tider, är viktigt och bra att ha en webbshop också såklart.

För ganska exakt ett år sedan kom vårt tredje barn, lilla Livia, till världen. Hon kom med ljus och hopp och vi är såklart väldigt glada över henne. Elise och Livia är det bästa vi har och ger oss så mycket kärlek varje dag! Med Livia har vi nu också ännu mer att göra, då en liten ettåring kräver ganska mycket uppsikt, haha…

I höstas startade vi vår gårdsbutik här på gården där vi bor, en dröm jag och Tomas haft i många år. Det var så roligt! Här finns det mer att läsa om den. Planen är att Annies Enkla ska få bli en lite större del i den och det tror jag kommer bli kanonbra.

Som ni hör är varken jag eller Tomas sysslolösa. Vi försöker använda vår tid på bästa sätt men ibland känns det såklart som att man inte räcker till. Året som kommer blir spännande men utmanande, hoppas ni följer med oss på vår resa. Det finns mer att läsa om vårt arbete på gården på instagramkontot @fagerhultsgard, följ oss gärna där.

Mycket har även hänt gällande medvetenheten om hud-och hårvårdsprodukter och dess påverkan på oss och vår miljö under de här åren. Även om det fortfarande är många som inte “ställt om” från konventionella produkter har jag upplevt att många fler gör mer medvetna val nu än när jag själv började med NoPoo. Utbudet av ekologiska skönhetsprodukter har ökat kraftigt, vilket såklart främst är bra, men det är minst lika viktigt att granska innehållet.

Vad tror ni om att köra på minst tre år till med Annies Enkla? Skulle ni vilja se en förändring i sortimentet eller något annat här inne? Ni som läser och som handlar här inne är viktiga för utvecklingen av Annies Enkla. Utan er förlorar ju företaget helt sin betydelse! Skriv gärna en kommentar här nedan eller skicka ett dm på Instagram om ni har några tankar eller funderingar.

På tal om Instagram, så finns det just nu en liten tävling där inne (@anniesenkla.se) för att fira treårsjubileumet. Missa inte den! Och dela gärna med er till vänner och bekanta om att Annies Enkla finns – det betyder väldigt mycket för mig!

2 Comments

  1. Anna skriver:

    Men åh, Lilla Isak. Tack för att du delar med dig ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *