Jag som startat och driver Annies Enkla heter Annie Andersson. Det började med en kandidatexamen i Globala Studier där intresset växte allt mer för hållbarhetsfrågor och drömmen om att leva lite enklare. 2014 startade jag bloggen med samma namn med förhoppningen om att med mina texter och bilder inspirera andra till detsamma.

Jag flyttade då ut till min pappas föräldragård med min man Tomas, där vi fortfarande bor och trivs. Gårdens invånare har utökats sedan dess med vår dotter Elise som nu är drygt två år, men också av en hel drös olika djur. Först kom hönsen, sen kaninerna, bina och sist grisarna. Vårt odlingsintresse får utlopp i vårt grönsaksland och i vårt nygamla växthus.

Vi har en dröm om att bli mer och mer självförsörjande på av vad gården och jorden kan ge oss. Men redan nu njuter vi av färska jordgubbar och hela måltider från grönsakslandet på sommaren. Och på vintern får vi ta del av sommarens söta honung, rotfrukter och inläggningar från jordkällaren.

Att värna om jorden, att leva mer hållbart och enklare medför också att en medvetenhet ökar kring hur vi vårdar våra kroppar. Det blev mer och mer viktigt för mig att veta vad jag smörjer på huden, vad håret tvättas med, liksom hur mitt hem städas. Det är inte hållbart varken för oss eller naturen att dagligen marinera oss och våra hem i kemikalier från starka rengöringsmedel eller hud- och hårvårdsprodukter.

Efter mycket testande och utforskande har jag hittat mina absoluta favoriter som är helt rena och väldigt snälla mot dig, din familj och miljön. Både köpta produkter men också sådant jag själv fixat ihop från skafferiet och naturen.

Det senaste året har en längtan om en webbshop fötts då jag saknade en plats där jag slapp att lusläsa innehållsförteckningarna på varenda liten schampoflaska, deo eller bodybutter. Många i min omgivning frågade också efter råd om var rena och ekologiska produkter kan inhandlas. Jag hade sedan innan hittat många favoriter men alla var utspridda över nätet, fram tills nu. Äntligen finns de samlade här – på Annies Enkla!

Kika runt i både webbshopen och bloggen så hoppas jag du kan hitta dina favoriter du med!