Tvätta håret med schampotvål

Inser nu när jag tänker efter att det var riktigt längesedan jag skrev någon om naturlig hud-och hårvård, eller NoPoo om ni så vill. Men, nu tänkte jag uppdatera er på hur jag tvättar håret nu för tiden. Jag har nämligen hittat något som funkar väldigt bra för mig just nu. En hård tvål som är anpassad för att funka bra till hårtvätt – en så kallad schampotvål.

I vanligt schampo är det stor andel vatten tillsatt för att göra det flytande. Det slipper man med en hård tvål, vilket är bra för miljön då vatten inte behöver tillsättas från början och flyttas runt i onödan.  Men det är inte bara mängden vatten i vanligt schampo som inte är bra. Det är också alla starka tensider, parabener och parfymämnen t ex. Likaså slipper man den tråkiga plastförpackningen, ännu ett plus för miljön och den som vill plastbanta! Den schampotvålen jag använder är helt naturlig och med noga utvalda ingredienser för att göra gott för hår och hårbotten samt miljön.

Jag börjar med att skölja igenom håret ordentligt och gnuggar sedan försiktigt schampotvålen mot hårbottnen. Till skillnad från att tvätta håret med t ex rasullera eller rågmjöl löddrar tvålen ganska mycket. Trots det är den väldigt skonsam och snäll mot både hårbotten och längderna. Sedan sköljer jag håret noga. För att neutralisera ev tvålrester som är kvar och för att göra håret mer glansigt och lättare att reda ut använder jag sedan en surskölj av äppelcidervinäger (läs här hur jag gör).

schampotval

Allt vi behöver i duschen plus äppelcidervinägern och vatten. Svårare än så behöver det inte vara, särskilt smidigt när Tomas och jag använder de båda två! Den rosa är en salttvål till kroppen som också är kanon!

Det här inlägget är helt osponsrat och skrivs bara för att det är kanonbra produkter, vilka hittas på devaz.se.

5 Comments

  1. Grahnslöjd skriver:

    Fint tips!! Använder Maria Åkerbergschampo men när det tar slut ska jag prova en sån här schampotvål!:)

  2. […] man slipper plastförpackningen och allt vatten som vanligtvis följer med vid köp av schampo. Här skriver jag mer om det och hur tvätten går […]

  3. Frida skriver:

    Hej Annie, Vilken hård schampootvål samt kroppstvål använder du?
    Med vänlig hälsning, Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *